Tandläkartips

Tandläkartips | Allt du vill veta om tandläkare

Få tandimplantat av hög kvalitet – i Karlstad

Om man har bestämt sig för att tandimplantat är det bästa alternativet till vanlig tandprotes, kan man boka en tid för undersökning hos sin tandläkare i Karlstad för att göra en bedömning.

För boende i och runtom Karlstad finns möjligheten att få hjälp av sin tandläkare om man önskar implantat istället för vanlig protes. Bra tandhälsa är något som av de allra flesta värderas mycket högt. Dels för att det är viktigt i sig att tänderna mår bra och fyller sin funktion utan att skapa obehag eller smärta. Dels för att det ofta kan vara relaterat till det allmänna självförtroendet att ha fina tänder. Att göra tandimplantat i Karlstad har blivit en vanlig metod och ett populärt alternativ till protes.

Tandimplantat ett naturligare alternativ.

Din tandläkare i Karlstad kan efter bokad undersökning göra ett utlåtande om du är en kandidat för att göra tandimplantat. Man måste ta hänsyn till patientens munhälsa och allmänna hälsa först. Sedan gör ni en avgjutning på dina riktiga tänder så att dina nya tänder blir exakt som de gamla. Fördelar med tandimplantat, jämfört med vanlig protes, är att skruvarna till implantaten är gjorda av ett ämne som heter titan. Det är ett material som betraktas som naturligt av kroppen och därför kommer ett tandimplantat av titan snart att upplevas av dig som en naturlig tand. Du kommer inte att tänka på att det är ett konstgjort implantat när du använder dina tänder till att tugga eller när du borstar dem.

 

 

7 Dec 2021

Borsta tänderna två gånger om dagen och ät inte så mycket sött! Bra tips, men riktigt så enkelt är det inte. Vill du veta mer om tandvård så är tandläkartips.se bloggen som du ska läsa!

Här kan du läsa det mesta om tandläkare, tandhygienister, implantat och hur du på bästa sätt tar hand om dina tänder och mycket annat. Allt du behöver för att hålla karius och baktus borta.