Tandläkartips

Tandläkartips | Allt du vill veta om tandläkare

När bör man söka akut tandvård?

Utslagna tänder, svår tandvärk och ilningar är vanligt vid akut tandvård. Men även om en tand inte slås ut men man träffats av ett kraftigt slag mot tänderna, kan man behöva akut tandvård.

Om man ramlar eller är med om en olycka kan man slå ut en eller flera tänder. Då är det viktigt att man söker akut tandvård och undersöker hela munnen eftersom det inte är alltid alla skador syns. Också vid tillfällen då man fått ett kraftigt slag mot tänderna utan att de gått sönder, kan man behöva uppsöka akut tandvård. Kanske har tandroten tagit skada och tandens färg förändrats? Men även kraftig smärta i munnen, svullet tandkött och att man blöder i munnen innebär att man måste gå till tandläkaren akut. Annars kan man riskera att problemen förvärras eller att man mister fler tänder.

Man behöver inte vara rädd

Många som tycker att det i vanliga fall är obehagligt att gå till tandläkaren tycker så klart att det är ännu läskigare att gå akut. Men man behöver inte vara rädd då alla tandvårdskliniker idag driver modern tandvård med den senaste tekniken och specialutbildade tandläkare. De vet också hur man behandlar tandvårdsrädda så att de känner sig trygga. Bästa sättet att hitta en bra akuttandläkare på är att fråga vänner och familj om tips, men man kan även söka på internet. Då man går akut till tandläkaren undersöks tanden och munnen noggrant och man försöker göra det som krävs för att smärtan i munnen ska dämpas så snabbt som möjligt.

15 Apr 2021

Borsta tänderna två gånger om dagen och ät inte så mycket sött! Bra tips, men riktigt så enkelt är det inte. Vill du veta mer om tandvård så är tandläkartips.se bloggen som du ska läsa!

Här kan du läsa det mesta om tandläkare, tandhygienister, implantat och hur du på bästa sätt tar hand om dina tänder och mycket annat. Allt du behöver för att hålla karius och baktus borta.