Tandläkartips

Tandläkartips | Allt du vill veta om tandläkare

Är det dags att se över dina tänder?

Glöm inte bort att se över dina tänder, de är viktiga för dig och för din hälsas skull. Har du ont i en tand kan det göra hela dagen dålig. Ta hand om dina tänder och låt en tandläkare se över dem.

Det är lätt att tänderna glöms bort. Eller de kanske inte glöms bort, men de kanske inte blir prioriterade. Det borde inte vara så, tänderna är nämligen otroligt viktiga. Man bör åtminstone se över sina tänder en gång per år. Då tar man sig tid att laga ett hål eller ta bort tandsten. Har du redan ont i tänderna är det inget att annat att göra än att söka tid hos en erfaren tandläkare som kan hjälpa dig.

Olika behandlingar

Det finns flera olika anledningar till varför man går till tandläkaren. Man kan göra sin årliga kontroll, men även för man har tandvärk. De kan också utföra olika behandlingar, laga hål, göra rotfyllningar, ta bort tandsten, mm. Det finns även kosmetiska behandlingar för att göra tänderna vitare, jämnare osv. Det är kostsamt att gå till tandläkare, men efter en viss summa kan du få hjälp av försäkringskassan. Tandläkare har instrumenten och kunskapen att se vad som behövs åtgärdas i din mun.

Låt en tandläkare se var problemet sitter innan det blir för stort och kräver något drastiskt för att åtgärda det. Det händer även att man varit med om en olycka och skadat sina tänder. Det är t.ex. inte ovanligt att man ramlar med cykeln och slår ut en eller flera tänder. Då är det viktigt att snabbt ta sig till en tandläkare så att de kan fixa det som behöver åtgärdas.

Har du tandläkarskräck?

Många lider idag av tandläkarskräck. Detta är något du bör prata med din tandläkare om innan. På så vis kan ni lägga upp det på ett sätt så att det blir enklare för dig. Innan du bestämmer dig för vilken klinik du ska använda dig av bör du kolla deras hemsidor. Ring gärna till dem och fråga hur de kan hjälpa dig med ditt problem på bästa sätt. Men allra helst, framförallt om du är rädd, se till att träffa tandläkaren innan. De strävar efter att göra ditt besök så bekvämt som möjligt. Har du några önskemål om hur det ska läggas upp så kan du även föreslå det då och se om det är en möjlighet.

18 Nov 2020

Borsta tänderna två gånger om dagen och ät inte så mycket sött! Bra tips, men riktigt så enkelt är det inte. Vill du veta mer om tandvård så är tandläkartips.se bloggen som du ska läsa!

Här kan du läsa det mesta om tandläkare, tandhygienister, implantat och hur du på bästa sätt tar hand om dina tänder och mycket annat. Allt du behöver för att hålla karius och baktus borta.