Tandläkartips

Tandläkartips | Allt du vill veta om tandläkare

Att få fina tänder kan förändra allt

Är man en av dem som håller för munnen när man skrattar. Inte för att ljudet inte ska höras så väl. Utan mer för att man skäms för sina sneda tänder. Oavsett om andra märker av det eller inte.

Oftast är det bara man själv som tycker att det ser hemskt ut. Andra reflekterar inte alls. Men ju mer man fixerar på, vad man själv tycker är, ett problem. Desto mera tycker man att det syns. Man kan till och med få för sig att människor pratar om det när man inte hör. Vilket troligen inte är sant. Men hjärnan har ett märkligt sätt att processa saker ibland. Om man känner att man ändå måste dölja sina tänder kanske det är dags att göra någonting åt det. Ordet dyrt kommer kanske upp i tankarna direkt. Nästa ord blir omöjligt. Men vänta lite. De flesta tandkliniker som gör tand regleringar kan vara behjälpliga med en avbetalningsplan. Det kan vara värt att kolla upp. Ett leende kan leda till så mycket spännande i livet.

Tågrälsen ett minne blott

Är man född på slutet av 1900- talet så har man troligtvis en klar bild av tandställningar. Något alla ungar fasade för då det hade en töntstämpel deluxe. Kanske är det en anledning till att många idag fortfarande inte har gjort något åt sina tänder. Men det har aldrig varit enklare och mindre töntigt med tandställning idag. För gudskelov är tågrälsen borta. Idag arbetar man med helt andra metoder som dessutom inte syns. Det är helt sant. Dessutom sitter de inte fast utan kan tas ut ibland. Till exempel om man ska på en date eller ett viktigt möte. Inte för att personerna man möter skulle reagera utan mest för att det kan vara skönt att slippa dem ibland. Eller så kan det vara skönt att bara kunna borsta tänderna ordentligt utan att något är i vägen.

Hur fungerar det

Sök på invisalign och orten där du bor. På internet hittar man information om bokning. Tillsammans med tandläkare får man göra en digital scanning av tänderna för att skapa tandställningen. Redan vid första besöket kan man via datorprogram se hur slutresultatet kommer att bli. När planeringen är klar börjar den riktiga behandlingen. Man får då tandställningar som ser ut som bettskenor i tunn genomskinlig plast. Med två veckors mellanrum byter man ut skenorna och ändrar på så vis tänderna successivt tills man får leendet man önskar.

10 Nov 2020

Borsta tänderna två gånger om dagen och ät inte så mycket sött! Bra tips, men riktigt så enkelt är det inte. Vill du veta mer om tandvård så är tandläkartips.se bloggen som du ska läsa!

Här kan du läsa det mesta om tandläkare, tandhygienister, implantat och hur du på bästa sätt tar hand om dina tänder och mycket annat. Allt du behöver för att hålla karius och baktus borta.