Tandläkartips

Tandläkartips | Allt du vill veta om tandläkare

En tandhygienist gör rent där du har slarvat

Om du vet med dig att du har slarvat med tandborstning och användandet av tandtråd så får du nästan räkna med ett besök hos tandhygienisten. En tandhygienist gör dina tänder rena och fina.

Tandhygienisten samarbetar tätt med tandläkaren och de har lite olika uppgifter. En tandhygienist är den som gör rent från bland annat plack och tandsten. Både plack och tandsten kan komma att bli ett problem i munnen om du inte har skött de dagliga rengöringsrutinerna med tandborstning och tandtråd. Men det har också betydelse hur sammansättningen är på ditt saliv, för en del människor har helt enkelt lättare att få tandsten och plack.

Efter ett besök hos tandhygienisten så kommer din mun att kännas fräsch och detta gör att det är lättare att fortsätta hålla rent. Så varför inte boka ett besök hos en tandhygienist och uppleva den sköna känslan? Du som bor i Stockholmsområdet kan kontakta en tandhygienist i Solna för tidsbokning.

Förebyggande arbete

En tandhygienist jobbar inte bara med att göra rent tänderna utan har även andra uppgifter. En av dem är att utvärdera och sätta in förebyggande åtgärder. Tandhygienisten kan ge dig råd så att du har möjlighet att sköta om dina tänder på bästa sätt. En annan uppgift som tandhygienisten har är att både förebygga och behandla tandlossning som är ett stort problem bland patienter.

För dig som vill ge dina tänder lite extra omvårdnad så vore ett besök hos tandhygienisten ett bra val. Boka en tid redan idag.

13 Mar 2021

Borsta tänderna två gånger om dagen och ät inte så mycket sött! Bra tips, men riktigt så enkelt är det inte. Vill du veta mer om tandvård så är tandläkartips.se bloggen som du ska läsa!

Här kan du läsa det mesta om tandläkare, tandhygienister, implantat och hur du på bästa sätt tar hand om dina tänder och mycket annat. Allt du behöver för att hålla karius och baktus borta.