Tandläkartips

Tandläkartips | Allt du vill veta om tandläkare

Ersätt dina förlorade eller skadade tänder med tandimplantat

Ditt leende är det första en annan människa ser och utan leenden blir världen lite tråkigare. Det kan också vara smärtsamt att vara utan tänder så här kan ett tandimplantat vara lösningen.

Att leva utan tänder eller med en skada i munnen kan vara både smärtsamt och det kan också vara en social belastning. Till exempel när du träffar en ny människa så vill du givetvis kunna le utan att behöva tänka på att hur din mun ser ut. Det är för många pinsamt att leva med en mun utan tänder och ingen människa ska behöva skämmas. Så visst vore det fantastisk att kunna le brett helt obehindrat och det är möjligt med dagens fina tandimplantat du kan få hos en tandläkare. Ett tandimplantat kan förutom ge dig ett vackert leende också underlätta ditt matintag. Eftersom det kan vara svårt och även smärtsamt att tugga mat med flera förlorade tänder i din mun. Med tandimplantat kan du tugga som vanligt och istället njuta av maten.

Hur går det till?

Nu kanske du funderar över hur det fungerar med ett tandimplantat? Det är en lätt procedur som kommer att förändra ditt liv och ditt tandimplantat kommer att fungera som vanliga tänder. Det första som sker är att du kommer få göra en grundlig kontroll och du diskuterar tillsammans med din tandläkare proceduren. Innan proceduren utförs så undersöks dina tänder noggrant och din munhälsa ses över. Det är mycket viktigt att du inte har några infektioner i munnen innan det är dags att sätta dit tandimplantatet. Det är med hjälp av titanskruvar som implantatet kommer att sitta på plats och de skruvas i käkbenet. Väl där så sitter tandimplantatet på plats och du kommer uppleva känslan som att det är dina tänder.

Skötsel av dina tandimplantat

Att ha en god munhälsa är alltid viktigt oavsett om du har ett tandimplantat eller inte. Men vid ett tandimplantat så är det extra viktigt att hålla rent för att på så sätt se till att de är friska. För även ett tandimplantat kan drabbas av infektioner och det vore ju synd när du genomgått denna procedur. Så det bästa är att hålla sig till tandläkarens rekommendationer om att borsta tänderna morgon och kväll. Ett tips är att skaffa en eltandborste för den är väldigt effektiv. Du ska använda dig av tandtråd och det är bra om du sköljer munnen med ett bra munskölj varje dag. Vi rekommenderar att läsa mer om tandimplantat på denna hemsida: https://www.tandimplantatstockholm.nu/

18 Apr 2020

Borsta tänderna två gånger om dagen och ät inte så mycket sött! Bra tips, men riktigt så enkelt är det inte. Vill du veta mer om tandvård så är tandläkartips.se bloggen som du ska läsa!

Här kan du läsa det mesta om tandläkare, tandhygienister, implantat och hur du på bästa sätt tar hand om dina tänder och mycket annat. Allt du behöver för att hålla karius och baktus borta.