Tandläkartips

Tandläkartips | Allt du vill veta om tandläkare

Ett äkta leende

Många har problem med tänderna och det handlar inte om karies eller liknande. Snedställda och missfärgade tänder är jobbiga för bäraren. Det finns ingen anledning att lida när det finns bot!

Våra tänder ställer till med problem emellanåt. De går sönder, de växer inte rakt och de blir missfärgade. Det behöver inte inträffa för att man på något sätt misskött tänderna. Det handlar mest bara om att tiden tär även på tänder. Mat och dryck och kanske rökning ger en annan färgnyans än den önskade.

Ett annat vanligt problem är snedställda eller skadade tänder. Där kan gränsen vara oklar mellan vanlig tandvård och estetisk. Tänder kan se ojämna ut men ändå fungera bra, eller så medför tandställningen smärta och problem. I båda fallen kan man se till att korrigera och därmed förbättra bådadera - funktion och utseende.

Problemlösningar för tänder

När du söker estetisk tandvård i Stockholm kommer du att upptäcka att det finns flera goda alternativa lösningar på dina problem. Varken missfärgningar eller felaktiga tandställningar behöver vara permanenta problem. Att ta kontakt med ett bra tandläkarteam kan bli starten på en bättre tandhälsa.

För problem med missfärgningar finns tandblekning eller skalfasader som goda alternativ. Vad som fungerar bäst för en enskild kan tandläkaren avgöra. Tandblekning är enklare och mindre kostsamt men måste återupprepas. Skalfasader kan räknas som permanenta då de sitter på plats i många år.

Gäller problemen felställningar finns också alternativ för behandling, allt från implantat till olika typer av tandkorrigerande ställningar. Ingen ska behöva må dåligt över sina tänder.

17 Feb 2021

Borsta tänderna två gånger om dagen och ät inte så mycket sött! Bra tips, men riktigt så enkelt är det inte. Vill du veta mer om tandvård så är tandläkartips.se bloggen som du ska läsa!

Här kan du läsa det mesta om tandläkare, tandhygienister, implantat och hur du på bästa sätt tar hand om dina tänder och mycket annat. Allt du behöver för att hålla karius och baktus borta.