Tandläkartips

Tandläkartips | Allt du vill veta om tandläkare

Få hjälp vid akuta tandproblem

När man får akut tandvärk skall man inte sopa det under mattan. Det är viktigt att ta det på allvar och söka akuttandvård direkt. Här finns tips på var man kan hitta hjälp när man behöver det.

Akuttandvården är en viktig del av den vanliga tandvården. Det innebär att utanför ordinarie öppettider hos tandläkaren finns det tillgång till tandvård när det är akut. Akut tandvård kan behövas när man slagit ut tänder genom någon form av olyckshändelse. Andra tillfällen är om man har tandvärk som inte släpper och bara blir värre, då är det också bra att kontakta akuttandvården.

Har man tappat en plomb eller en bro är det viktigt att försöka åtgärda det så omgående som möjligt för att inte få vidare problem. Går man och drar på det hela riskerar man istället att få fler problem som kräver fler behandlingar.

Lätt att få akuttider

Att komma akut till en tandläkare man inte känner kan vara ganska omtumlande. Därför har akuttandvården gjort miljön välkomnande och avslappnade så både nya och tillfälliga patienter skall känna sig trygga. Det är lätt att få tider för akuttandvård i Göteborg. Inom 24 timmar från det man ringt har man fått en behandling för sitt akuta tandproblem.

Behövs det vidare behandling för tänderna får man gärna välja att komma tillbaka och avsluta behandlingen. Man kan också välja att avsluta behandlingen på den vanliga tandkliniken man brukar gå till. Som akuttandläkare vill man göra besöket så kort och behagligt som möjligt utefter situationen.

15 Mar 2021

Borsta tänderna två gånger om dagen och ät inte så mycket sött! Bra tips, men riktigt så enkelt är det inte. Vill du veta mer om tandvård så är tandläkartips.se bloggen som du ska läsa!

Här kan du läsa det mesta om tandläkare, tandhygienister, implantat och hur du på bästa sätt tar hand om dina tänder och mycket annat. Allt du behöver för att hålla karius och baktus borta.