Tandläkartips

Tandläkartips | Allt du vill veta om tandläkare

Hitta prisvärda tandimplantat i Stockholm

Då man talar om tandläkare så handlar den vanliga visan om att det gör ont att besöka en tandläkare, att det är dyrt och, i vissa delar av Sverige, att det är svårt att överhuvudtaget få en tid. En av dessa “sanningar” kan vi direkt slå hål på. Det behöver nämligen inte alls vara dyrt att gå till en tandläkare. För att förstå detta så måste man också se att en tandläkarmottagning är som vilket företag som helst om man ser bakom det faktum att man erbjuder livsviktig vård.

För, en tandläkare i privat regi måste tjäna pengar och det handlar då om att dra till sig nya kunder - och samtidigt behålla de gamla. Hur gör man då det? Primärt genom priset. Det här blir allra tydligast i Stockholm där konkurrensen är som allra störst. Vi kan säga att du - som många andra - drabbats av tandlossning och behöver ett tandimplantat. Normalt sett så kostar det ganska mycket att operera in ett tandimplantat - det handlar om ett stort ingrepp, det handlar om dyr teknologi och kostsamt material i form av titan.

Dyrt - men fullt förhandlingsbart; åtminstone om man ser till tandimplantat i Stockholm och skillnaden i pris mellan olika mottagningar där. Tandimplantat kan skilja flera tusenlappar beroende på vilken mottagning man väljer och där finns det alltså all anledning att slå hål på myten om att det alltid är dyrt att besöka en tandläkare.

Leende i närbild

Besök en tandläkare regelbundet och slipp tandimplantat

Dessutom - och här som en lite annorlunda infallsvinkel: vad är det som gjort att du tvingats till att besöka en tandläkare för att operera in tandimplantat? I de flesta fall - vi bortser här från sjukdomar och medicinering - så beror tandlossning på misskötsel där man slarvat med tandborstning, tandtråd och - här är poängen: att gå till tandläkaren.

Vår poäng är att man sparar pengar genom att regelbundet betala en lägre, årlig kostnad för att korrigera mindre problem på en tandläkarmottagning än att - som i vårt exempel - tvingas till ett större ingrepp som att operera in tandimplantat och jaga bästa möjliga pris i Stockholm.

Se till att få alla alternativ presenterade för dig

Tandimplantat är den bästa lösningen vid just tandlossning. I och med att man använder sig av skruvar gjorda av titan så finns en god möjlighet att se att tanden i fråga tas upp av kroppen och att detta innebär att man får en tand som känns precis som vanligt. Men, det bär en kostnad. Alla har inte råd med tandimplantat - även om man hittar en prisvärd behandling i Stockholm - och det finns andra alternativ som är billigare.

Löständer - tandproteser - är idag välutvecklade och ser bättre ut än gårdagens modeller. Det finns ingen som kan se skillnad på vanliga tänder och de tandproteser som används. Däremot så påverkar tandproteser vardagen. Du kan, till skillnad mot tandimplantat, känna att det inte är normala, vanliga tänder i din mun. Där handlar det emellertid ofta om vana; efter en tid så vänjer man sig vid sina tandproteser också.

Besöker du en tandläkare i Stockholm så ska båda dessa alternativ presenteras för dig och det är du som slutligen bestämmer. Givetvis med tandläkarens översyn och kunskap att luta dig mot.

10 Jan 2020

Borsta tänderna två gånger om dagen och ät inte så mycket sött! Bra tips, men riktigt så enkelt är det inte. Vill du veta mer om tandvård så är tandläkartips.se bloggen som du ska läsa!

Här kan du läsa det mesta om tandläkare, tandhygienister, implantat och hur du på bästa sätt tar hand om dina tänder och mycket annat. Allt du behöver för att hålla karius och baktus borta.