Tandläkartips

Tandläkartips | Allt du vill veta om tandläkare

Hygienisk tandreglering

De allra flesta av oss har någon typ av skönhetsfel i munnen. Det kan vara sneda tänder eller en glugg eller två. Om detta leder till minskat självförtroende kan man få hjälp att åtgärda det.

När man pratar om tandställning och att göra en tandreglering, så tänker nog i alla fall de flesta på en tandställning som påminner om en tågräls. Det är den vanligaste varianten som funnits i decennier. Men det finns fler alternativ, ifall man nu inte vill ha en vanlig traditionell tandställning i munnen.

Det finns idag bättre alternativ som både är mer hygieniska samt syns mindre när man ler eller öppnar sin mun. Med hjälp av en tandreglering med Invisalign kan man förbättra hygienen i munnen genom att dessa går att ta ut och tvätta. Det är alltså ingen fast tandställning.

Tandreglering med Invisalign

Invisalign är ett alternativ till vanlig tandställning, som går att ta ut istället för att den ska sitta fast från början till slut. Dessa uttagbara skenor kan du enkelt rengöra varje dag. Du sköter själv om din tandreglering genom att byta ut skenorna vartefter som tänderna förflyttar sig.

Givetvis kommer du att behöva besöka din tandvårdsmottagning då och då under tiden. Detta för att se så att allting går som det ska med tandregleringen. Efter avslutad behandling med denna tandreglering får man ofta med en bettskena att ha under nätterna. På så vis säkrar man att tänderna fortsätter att stabilisera sig på sin nya plats i munnen och i respektive käke.

27 Jan 2021

Borsta tänderna två gånger om dagen och ät inte så mycket sött! Bra tips, men riktigt så enkelt är det inte. Vill du veta mer om tandvård så är tandläkartips.se bloggen som du ska läsa!

Här kan du läsa det mesta om tandläkare, tandhygienister, implantat och hur du på bästa sätt tar hand om dina tänder och mycket annat. Allt du behöver för att hålla karius och baktus borta.