Tandläkartips

Tandläkartips | Allt du vill veta om tandläkare

När man får tillbaka sitt leende

Skador, mediciner, kost och sjukdomar kan göra att man tappar tänder i förtid. Vill man så kan man återskapa tänderna med hjälp av tandimplantat. De är en slags konstgjorda nya tänder.

Med hjälp av tillverkade tänder kan man få tillbaka den funktion och det utseende som man hade innan tänderna försvann. Vid en behandling med tandimplantat i Malmö kommer man få helt nya och konstgjorda tänker skapade för att kunna ersätta de tänder som inte finns kvar. Det är en konst som har förfinats så pass att det idag nästan är omöjligt att se vilka tänder som är äkta och vilka som är konstgjorda. När man modellerar tanden så ser man till att den passar i munnen och även att den har samma färg och form som patientens tidigare tänder eller tvillingtänder på sidorna.

Lättare att tugga

När man har en komplett tandrad med friska tänder som sitter på rätt plats så har man lättare för att kunna äta och rengöra sina tänder. Därför erbjuder man alla som har problemtänder att ta kontakt med en riktigt bra tandreglerare så att man kan avlägsna alla slags problem. Med hjälp av en hel tandrad som sitter på rätt sätt kan man inte bara tugga och bita itu saker, man blir också mer benägen till att le åt sin omgivning. För trots att det inte har med något annat att göra så är det många som känner sig obekväma och till och med skäms för sina tappade tänder.

14 Mar 2021

Borsta tänderna två gånger om dagen och ät inte så mycket sött! Bra tips, men riktigt så enkelt är det inte. Vill du veta mer om tandvård så är tandläkartips.se bloggen som du ska läsa!

Här kan du läsa det mesta om tandläkare, tandhygienister, implantat och hur du på bästa sätt tar hand om dina tänder och mycket annat. Allt du behöver för att hålla karius och baktus borta.