Tandläkartips

Tandläkartips | Allt du vill veta om tandläkare

Skaffa tandläkarförsäkring?

Funderar du på att skaffa en bra tandläkarförsäkring? Ska man försäkra sina tänder nu också, kanske du tänker. Riktigt så är det nu inte riktigt med en tandläkarförsäkring.  Istället för att försäkra tänderna, så försäkrar du dig inför att få en bra tandvård. För mellan 100-700 kronor i månaden (enligt Folktandvårdens premier) så betalar man varje månad, och får då tandvården "gratis" (gratis är det ju inte men då ingår tandvården i priset). Man får inte nya kronor eller tandimplantat för pengarna, men man får lagade hål, och allt som ingår i en basvård. Bara att gå till tandläkare en gång i månaden går på 800 kronor (det lägsta priset). Då lönar det sig att gå ofta till tandläkare och ju äldre som du blir desto oftare lär du behöva gå till en tandläkare.

Enda kostnadsfria är att sköta om tänderna

Det enda som inte kostar något är att låta bli allt som är sött, och borsta tänderna noggrant varje morgon och kväll. Dessutom bör man alltid använda tandtråd och mellan målen äta fluortabletter. Så du ser, det är nästan omöjligt att helt kostnadsfritt slippa tandläkare. Det finns nämligen socker i nästan all maten; bara i smörgåsskinkan och i brödet har du socker. Du har dessutom socker i flingorna som du äter på morgnarna. Även om man på ett stoiskt sätt skulle låta bli att äta godis, får du ändå i dig socker, så gott som varje dag. Äter du russin, får du i dig socker, liksom tomater, äpplen och apelsiner. Mest fruktsocker finns det i banan. Så det går inte att inte alls äta socker.

Skaffa dig en duktig tandläkare

Istället är det bättre att äta "normalt", det vill säga, all slags mat, och mycket grönsaker. Det är bäst om man inte äter godis varje dag, men någon gång i veckan kan man kosta på sig att äta lite godsaker. Istället är det bättre att gå till tandläkare regelbundet. Man kan faktiskt få andra skador på sina tänder än hål av karies. Bara det att man kanske borstar sina tänder på fel sätt, kan ge skador på tänderna. Och då är det illa. En tandläkare kan däremot hjälpa till med de slags skador som man kan drabbas av, när man lever sitt liv, som man är van vid. De flesta människor mår bättre utan att vara besatta av vad man får äta och inte äta. Det är roligare att leva när man inte måste tänka på vad man stoppar i sig. Behöver du få tag i en tandläkare i Stockholm? Läs då mer på: https://www.tandlakare-stockholm.nu.

17 Jun 2019

Borsta tänderna två gånger om dagen och ät inte så mycket sött! Bra tips, men riktigt så enkelt är det inte. Vill du veta mer om tandvård så är tandläkartips.se bloggen som du ska läsa!

Här kan du läsa det mesta om tandläkare, tandhygienister, implantat och hur du på bästa sätt tar hand om dina tänder och mycket annat. Allt du behöver för att hålla karius och baktus borta.