Tandläkartips

Tandläkartips | Allt du vill veta om tandläkare

Skapa ditt bästa leende

Ett leende ger en stor glädje både för den som ler och den som är mottagaren. Men vad gör man om man har tänder som man inte vill visa upp? Här kommer tips för de som är missnöjda med sina tänder.

Vad man är missnöjd med och inte missnöjd med gällande sin kropp är högst personligt. Det finns de som är mycket nöjda, eller inte bryr sig det minsta om sådant som andra går omkring och mår mycket dåligt av. Illamåendet kan vara så pass allvarligt att det blir ett hinder i tillvaron som gör att man inte vill umgås med vänner eller skaffa en partner. Men när det gäller tänder så finns det en hel del att göra för att förbättra utseendet och måendet.

Hjälp från tandvården

Om man vill få ett snyggare leende så är det första man ska göra att se över sina vanor beträffande mat, dryck och tobak. Det är också viktigt hur man tar hand om sina tänder gällande tandborstning med mera. Där kan man få mycket hjälp och tips från tandvården som kan höja leendets gnistrande till en högre nivå. Men ibland kan det behövas mer än så för att få ordning på tänderna. Tandställning är något som man använder för att förflytta tänder som är på fel plats. Det är en åtgärd som är både kosmetisk och funktionell. Man kan även bleka tänderna, om de är mycket missfärgade, och sätta på helt nya fasader om man vill göra en extra stor förändring. Läs mer här.

27 Jan 2021

Borsta tänderna två gånger om dagen och ät inte så mycket sött! Bra tips, men riktigt så enkelt är det inte. Vill du veta mer om tandvård så är tandläkartips.se bloggen som du ska läsa!

Här kan du läsa det mesta om tandläkare, tandhygienister, implantat och hur du på bästa sätt tar hand om dina tänder och mycket annat. Allt du behöver för att hålla karius och baktus borta.