Tandläkartips

Tandläkartips | Allt du vill veta om tandläkare

Söker du en tandläkare i Hallonbergen?

Fördelen med att bo i Stockholm är att man har ett enormt utbud att välja bland. Detta oavsett om det handlar om tjänster eller produkter. I och med att Stockholm dessutom kan erbjuda så pass fina - och smidiga - kommunikationer mellan förorter och olika stadsdelar så ligger hela staden öppen. Det kan vara värt att sitta en halvtimme i buss om man tjänar femhundra kronor på det, eller hur? Att exempelvis välja en tandläkare i Hallonbergen snarare än en tandläkare i City kan man tjäna mycket pengar på.

Just tandläkare är ett yrke som det finns ett överflöd av i Stockholm. Detta till skillnad mot andra delar av landet där det motsatta syns - där har man en brist. Man kan således skatta sig lycklig över att bo och leva i Stockholm gällande just den saken. Ännu lyckligare kan man känna sig då man dessutom ser vad konkurrensen mellan tandläkare för med sig. Priserna blir lägre, servicen blir högre, lokalerna fräschare och - i många fall - kvaliteten högre. Att priserna blir bättre är en följd av att tandläkare som driver en mottagning i privat regi också sätter sina egna priser.

Jämför du priset för en specifik behandling eller en undersökning hos en tandläkare i Hallonbergen och en som har sin mottagning i centrala Stockholm så kan det skilja flera hundralappar. Där finns det all anledning att hålla ögonen öppna.

Kvalitet före ett lågt pris

Naturligtvis så kan man även vända på steken och ställa sig frågan om man får vad man betalar för? Inom andra yrken kan man se att många aktörer använder ett lågt pris som det enda sättet att locka till sig kunder - man vet att man inte håller samma klass som andra aktörer på marknaden och man vet också att folk i gemen håller hårt i plånböckerna. Gäller detta även för tandläkare - finns det en risk i att en tandläkare som håller lägre priser också per se håller en lägre kvalitet? Inte nödvändigtvis.

Däremot så bör man undersöka detta innan. Besök gärna lokalerna och skaffa dig en egen bild av hur verksamheten ser ut. Kolla på internet hur hemsidan är utformad och se vilka behandlingar som erbjuds. Finns det specialister anslutna till verksamheter - har man något samarbete med exempelvis tandtekniker på någon närliggande mottagning? En annan sak som man kan titta närmare på gäller kundomdömen.

Se omdömen av andra kunder

Många tandläkare är väldigt aktiva med att be patienten skriva omdömen som de sedan kan använda på den egna hemsidan. Det är bra - vilka andra kan ge en rättvis bedömning kring en behandling än de som just fått en sådan utförd? Kort sagt: var lite uppmärksam innan du väljer och låt inte plånboken vara den som gör valet åt dig.

Tandläkare är överlag ganska billiga att besöka i Stockholm så du kommer ändå att få den vård du behöver till ett rimligt pris. Du behöver inte jaga den billigaste mottagningen. Det viktiga är att du hittar en tandläkare som kan hjälpa dig med den vård och den omsorg du behöver. Om denne sedan har sin mottagning i Hallonbergen, i Bromma eller på Södermalm är i sammanhanget irrelevant. Du har möjlighet att välja, det har man inte i andra svenska städer.

24 Apr 2020

Borsta tänderna två gånger om dagen och ät inte så mycket sött! Bra tips, men riktigt så enkelt är det inte. Vill du veta mer om tandvård så är tandläkartips.se bloggen som du ska läsa!

Här kan du läsa det mesta om tandläkare, tandhygienister, implantat och hur du på bästa sätt tar hand om dina tänder och mycket annat. Allt du behöver för att hålla karius och baktus borta.