Tandläkartips

Tandläkartips | Allt du vill veta om tandläkare

Som magi i tandläkarkonsten

Tanken på tandställning kan vara mindre lockande trots att tänderna eller bettet behöver regleras. Invisalign innebär dock en osynlig tandställning som enkelt justerar din tandrad.

När tänderna växer snett kan du behöva tandställning. Du kanske blev smärtsamt påmind om detta när du var barn. Tyvärr kan barn vara väldigt elaka i skolåldern, och många stackare som bar tandställning blev påminda om detta dagligen av skolans mobbare. Därför är associationen till tandställning ganska känslig för en hel del människor. Men vad skulle du säga om du fick ett erbjudande om att sätta in en osynlig tandställning som ändå reglerade dina tänder? Det är handlar inte om magi och trollkonster, utan om en helt legitim metod inom tandvården som kallas Invisalign. Det är inte för bra för att vara sant. Framtidens tandregleringsmetod är redan här och fullt igång. Tandläkarkonsten är i ständig utveckling, och Invisalign är ett av bevisen på att den hela tiden går framåt.

Skillnad efter ett par månader

Det har hänt mycket med tandvård sedan tandläkare i det antika Egypten sysslade med vidskepliga metoder för att driva ut onda andar ut tänderna 2 000 år före vår tideräkning. Man behöver inte ens gå tillbaka så långt i tiden för att en osynlig tandställning, eller snarare genomskinlig, skulle vara en absurd tanke. Men idag är tekniken så utvecklad och materialet finns för att det ska vara möjligt. Det rör sig om transparanta tandskenor som du byter en gång i veckan. Redan efter några månader kommer du märka enorm skillnad.

8 Apr 2021

Borsta tänderna två gånger om dagen och ät inte så mycket sött! Bra tips, men riktigt så enkelt är det inte. Vill du veta mer om tandvård så är tandläkartips.se bloggen som du ska läsa!

Här kan du läsa det mesta om tandläkare, tandhygienister, implantat och hur du på bästa sätt tar hand om dina tänder och mycket annat. Allt du behöver för att hålla karius och baktus borta.