Tandläkartips

Tandläkartips | Allt du vill veta om tandläkare

Ta hand om dina tänder

Om du vill att dina tänder ska må bra och inte ge dig en massa bekymmer måste du ta hand om dem. Den dagliga rutinen är viktig. Du behöver också ha en duktig tandläkare som du besöker regelbundet.

I slutänden är det enbart du själv som bestämmer hurdana tänder du ska ha. Alla har olika förutsättningar men idag kan alla både sköta sina tänder på rätt sätt och har tillgång till bra tandvård. Sedan kan alltid det oväntade inträffa. Man kan utveckla karies eller ha otur nog att skada tänderna i någon olyckshändelse.

Tar man hand om sina tänder genom att borsta dem ett par gånger dagligen, undviker alltför mycket socker i kosten och gör tandläkarbesök till en rutin ökar man chanserna till god tandhälsa rejält.

Den nödvändiga tandvården

Om du vill ta hand om dina tänder på rätt sätt måste du skaffa dig ett litet gäng allierade. Du kan göra mycket på egen hand men du kan inte göra allt. Dina allierade finner du på en tandklinik och de kan ha olika titlar, såsom tandläkare, sköterska och tandhygienist. Alla har sin roll och alla kan bidra till att hålla dina tänder friska.

När din dagliga tandvård är gjord är det dags för tandkliniken att göra sitt. Vid rutinbesök går man igenom dina tänder och kontrollerar så inget är fel. Tandhygienisten hjälper till med tandsten och liknande. Slutligen bör tandläkaren finnas tillgänglig om du behöver hjälp akut. Generösa öppettider gör att du slipper möta ny personal om något händer. Läs mer om tandläkare på denna webbsida: https://www.tandläkaremalmö.com 

22 Dec 2020

Borsta tänderna två gånger om dagen och ät inte så mycket sött! Bra tips, men riktigt så enkelt är det inte. Vill du veta mer om tandvård så är tandläkartips.se bloggen som du ska läsa!

Här kan du läsa det mesta om tandläkare, tandhygienister, implantat och hur du på bästa sätt tar hand om dina tänder och mycket annat. Allt du behöver för att hålla karius och baktus borta.