Tandläkartips

Tandläkartips | Allt du vill veta om tandläkare

Ta hand om dina tänder

Tänder och munhälsa är viktigt att ta hand om. Regelbundna kontroller hos tandläkaren är ett steg på vägen för att i tid upptäcka och åtgärda problem som kan uppstå. Borde du boka en tid?

Att inte våga skratta kan skapa ett socialt handikapp. Att man inte vågar skratta och le kan bero på bekymmer man har med tänderna som man skäms över. Därför är det bra att regelbundet gå till tandläkaren på kontroll innan det går för långt med problemen. Då kan man istället förebygga och få hjälp innan det krävs större, och dyrare, behandlingar. Idag erbjuder tandläkare många olika behandlingar. Allt från klassiska kontroller för både barn, ungdomar och vuxna till estetisk tandvård som tandblekning. För barn och ungdomar är tandvården gratis fram tills de är 23 år.

Tandvården erbjuder olika behandlingar

Att gå till tandläkaren upplevs väldigt olika hos olika personer. Det finns en grupp som upplever tandläkarbesöket med obehag. Numera finns det hjälp att få för att finna sin trygghet hos tandläkaren. Upplever man obehag är det bäst att berätta det för tandläkaren så kan denne hjälpa till efter patientens förutsättningar.

Tandreglering är det många som behöver då det kan vara snedställda tänder eller över-/underbett som ställer till det. Även vuxna kan ha behov av att fixa till tandraderna. Estetisk tandvård är också en behandling som tandvården erbjuder. En vanlig behandling inom estetisk tandvård är tandblekning. Har man missfärgade tänder kan man få hjälp att få vitare tänder. Vill man inte bleka kan man skaffa skalfasader som fästs utanpå tänderna.

1 Feb 2021

Borsta tänderna två gånger om dagen och ät inte så mycket sött! Bra tips, men riktigt så enkelt är det inte. Vill du veta mer om tandvård så är tandläkartips.se bloggen som du ska läsa!

Här kan du läsa det mesta om tandläkare, tandhygienister, implantat och hur du på bästa sätt tar hand om dina tänder och mycket annat. Allt du behöver för att hålla karius och baktus borta.