Tandläkartips

Tandläkartips | Allt du vill veta om tandläkare

Tandimplantat i Norrköping för komplett leende

Fattas det tänder i munnen kan man varken äta eller tugga ordentligt, och det kan också skapa stora utseendeproblem. Det går att få nya tänder även sent i livet, så kontakta en tandläkare.

Man kan ha tappat tänder av flera orsaker, kanske har man fått några av tänderna utslagna i en olycka eller så har de dragits ut. Förr i tiden drog man gärna ut tänder i stället för att laga dem. Förmodligen var det en kostnadsfråga. Men nu, med subventionerad tandvård, kan man laga sina tänder.

Fattas det tänder, och man har gluggar i munnen, heter lösningen implantat. Detta görs lite varstans, till exempel kan du få tandimplantat i Norrköping. Det finns olika sorters implantat. Ska de sitta riktigt fast kan man välja en konstgjord tand, som man fäster i käkbenet med titanskruv.

Bryggor, kronor eller tänder med titanskruvar

Varför väljer man då titan? Sanningen är att det är ett fantastiskt material, för det växer ihop med käkbenet, och i praktiken är det en egen tand, fast den är konstgjord. Där kan man välja nyans på tanden, så att den harmonierar med de övriga tänderna. Du blir av med din glugg och får en hel tandrad, och du kan le med självförtroende på alla foton. Har man en liten tandstump kvar, kan man slipa ner den litet och bygga på med en konstgjord krona. Även detta ser ut som en egen tand. Gäller det flera tänder i rad kallas det brygga. Ring en tandläkare, så får du veta mer. Läs mer om tandimplantat på denna sajt: https://www.tandimplantatnorrköping.nu

30 Nov 2020

Borsta tänderna två gånger om dagen och ät inte så mycket sött! Bra tips, men riktigt så enkelt är det inte. Vill du veta mer om tandvård så är tandläkartips.se bloggen som du ska läsa!

Här kan du läsa det mesta om tandläkare, tandhygienister, implantat och hur du på bästa sätt tar hand om dina tänder och mycket annat. Allt du behöver för att hålla karius och baktus borta.