Tandläkartips

Tandläkartips | Allt du vill veta om tandläkare

Tandimplantat räddar perfekta tandraden

Mycket kan hända med dina tänder. Om du ramlar och slår ut en tand kan en rak tandrad gå förlorad. Detta kan dock lösas snabbt och enkelt med att sätta in tandimplantat där tanden har slagits ut.

Tro det eller ej, men du är tyvärr inte odödlig. Eller för den delen oskadlig. Ibland är olyckan framme hur försiktig man än tycks vara. Risken ökar om du är aktiv, till exempel om du idrottar. Du kanske ramlar du efter en närkamp i hockeyrinken, slår i ansiktet i marken och två framtänder trillar ut. De dåliga nyheterna är att det inte växer ut en ny tand automatiskt när man förlorar en tand. Men de goda nyheterna är att med hjälp av tandimplantat kan din tandrad snabbt och enkelt bli som ny igen. Du slipper med andra ord gå med en glugg i tandraden för resten av livet. Idag är tandimplantat av så hög kvalité att ingen märker att det inte är dina riktiga tänder som har bytts ut.

Vid händelse av infektion

Men det är inte bara idrottare som bör notera var man kan få ta del av tjänster som inbegriper tandimplantat. Vem som helst kan råka ut för en olycka och halka på en isig trottoar en kall januarimorgon och slå ut ett par tänder. Du kan också råka ut för en infektion som gör att en eller flera tänder måste dras ut. Men det är som sagt ingen katastrof. Sök upp din lokala tandklinik som erbjuder tandimplantat.

19 Nov 2020

Borsta tänderna två gånger om dagen och ät inte så mycket sött! Bra tips, men riktigt så enkelt är det inte. Vill du veta mer om tandvård så är tandläkartips.se bloggen som du ska läsa!

Här kan du läsa det mesta om tandläkare, tandhygienister, implantat och hur du på bästa sätt tar hand om dina tänder och mycket annat. Allt du behöver för att hålla karius och baktus borta.